Om Jeanette Trotta

Min resa till självledarskap och SAL

Jag växte upp i en dysfunktionell familj där jag tidigt lärde mig att jag själv var den som fick ta hand om mig själv. De vuxna omkring mig, påverkade och upptagna av sina egna problem, var inte till ett tryggt stöd i min tillvaro. Var och en levde sitt liv inom familjen, och jag insåg snabbt att det var upp till mig att skapa stabilitet och trygghet för mig själv. Min omedvetna strategi var att stänga av mina känslor (det var en överlevnadsstrategi då jag är högkänslig) och hålla mig för mig själv i utkanten av familjen. I stället kunde jag visa och få kärlek till de djur som fanns runt omkring. 

Sedan tidigt 90-tal har jag arbetat intensivt med mig själv för att skaffa verktyg för ett starkt självledarskap. Genom olika terapier och metoder har jag byggt en omfattande verktygslåda som hjälper mig att nå djup självinsikt och personlig utveckling. Under 20-talet utbildade jag mig till livscoach och teamcoach, och med en bakgrund inom forskning, undervisning och entreprenörskap har jag en bred erfarenhet av ledarskap och teamutveckling.

Det har varit tydligt för mig, både i min egen personliga utveckling och i utveckling av andra individer, team och organisationer att den mest fruktbara startpunkten och möjligheten till positiv förändring är att titta på det som skaver, blockerar och triggar. Genom att se det som ofta är jobbigt som en möjlighet att nå utveckling och sedan jobba med detta för förändring kan vi komma långt i arbetet mot förändrade beteenden och strukturer. 

Därför har jag skapat konceptet SAL – Self authentic leadership – en metodik och filosofi som bygger på att djup självinsikt är nyckeln till framgångsrikt självledarskap och ledarskap. 

Varför välja Self Authentic Leadership?

Tillsammans skapar vi en väg framåt där dina inre hinder blir dina största tillgångar. Välkommen att påbörja din resa mot ett starkare självledarskap och ett mer autentiskt liv!

Djup självinsikt

Jag hjälper dig att förstå dina inre drivkrafter och känslor. Att acceptera dig själv och kunna leda dig själv i klarhet.

Praktiska verktyg

Genom beprövade metoder som Internal Family Systems (IFS)* får du konkreta verktyg för personlig utveckling.

Helhetsperspektiv

Vi fokuserar på både inre och yttre faktorer för att skapa hållbar förändring.

Empati och stöd

Med personlig och professionell approach säkerställer jag att du får det stöd du behöver för att lyckas.

Vad är Internal Family Systems (IFS)?

Internal Family Systems (IFS) är en evidensbaserad terapimetod som jag använder i coaching för att hjälpa dig att förstå och integrera de olika ”delarna” av din personlighet. IFS bygger på idén att vi alla har olika delar inom oss – till exempel en inre kritiker, en beskyddare, eller en sårbar del – som påverkar våra känslor, tankar och beteenden.

Genom att arbeta med IFS får du verktygen att identifiera och förstå dessa delar, vilket hjälper dig att skapa en djupare självinsikt och inre harmoni. I coaching använder vi denna metod för att lösa inre konflikter, minska stress och frigöra ditt ”själv”, vilket är din mest autentiska och balanserade kärna. Detta leder till en större personlig och professionell utveckling, där du kan agera från en plats av lugn och klarhet – ett väl utvecklat självledarskap och ledarskap helt enkelt..